17 November 2010

Suunnannäyttäjät

Luvassa mainostusta! Tänään koen halua levittää iloani ja ihastustani muillekin, sillä sen lisäksi että lisäsin nyt linkkilistan seuraamistani taideblogeista tuohon vasemmalle, aion myös hehkuttaa ihanimpia taiteilijoita tässä yksitellen. Eikö olekin mahtavaa! (Klikatkaa mieluiten pienennetyt kuvat auki, ja näette ne paremmin)

Aaron Jasinski
aaronjasinski.com - @da


Yksi pitkäaikaisimmista suosikeistani on ihastuttava monilahjakkuus, joka maalaamisen lisäksi soittaa valtavan kivaa musiikkia maalaustensa taustaksi. Minun maalaukseni harvoin saavat suoraan vaikutteita Jasinskin töistä, mutta hänen pohjaton luovuutensa ja tekemisen into tarttuvat varsinkin maalausten kehitystä (em. linkki ylempänä) seuratessa.

Montse Bernal
montsebernal.com/
En ole ihan varma, mikä on se syy tähän taiteilijaan ihastumiselle. Hänen työnsä ovat herkkiä, yksinkertaisia mutta silti tuntuvat kertovan paljon. Olen suurimman osan piirtämiselämästäni tehnyt tylsiä lyijykynätöitä joiden tarkoituksena on ollut vain näyttää mahdollisimman fotorealistisilta. Montse Bernalin innoittamana sain varovaisesti lähdettyä siitä eteenpäin, etsimään jotakin luovempaa väylää. Siitä se tykästyminen sitten taisi lähteä.

May Ann Licudine
mayannlicudine.com - @daTämä ihana taiteilija saa minut innostumaan kokeilemaan kaikkea uutta aina uudestaan ja uudestaan. Hän osaa tehdä mitä vain (maalaukset, veistokset, sarjakuvat, kuvituskuvat, mainokset..) siten, että tekemisprosessi jo itsessään ihastuttaa ja innostaa muitakin yrittämään. Lisäksi hän valokuvaa ja videoi työnsä valmistumisen ihanasti, joka vain korostaa loistoa niissä itsessään!

Felix Klee
@daFelix Klee herätti kiinnostukseni heti, kun kohtasin hänet ensi kertaa Deviantartissa. Hänen nerokkaat työnsä sisältävät paljon ajatuksia muun muassa luonnon muuttumisesta ja ihmisten vaikutuksesta siihen, ja joka teoksessa on jokin visuaalisesti kekseliäs yksityiskohta. Kleen piirroksissa ja maalauksissa on paljon sellaista, mitä kohti pyrin itse.

Lisäksi haluan ehdottomasti mainita sellaiset artistit kuin Pettrybyos, Taylor White, Sam Wolfe Connelly, sekä Angie Iver , jotka kaikki hallitsevat oman tyylinsä ihanasti, ja näyttävät suuntaa aiempien kanssa minunlaisilleni aloittelijoille.

Nauttikaa.
// Muokattu 19.11. ,halusin muokata tekstejä vähän paremmiksi ja lisätä muutaman linkin.

5 comments:

Jaruto said...

vau, upeita ovat :D tykkään etenkin noista kahdesta ekasta Jasinskin työstä, osuivat ja upposivat :)

Anonymous said...

Koetko että graafisen suunnittelun tausta vaikuttaa makuusi? Näistä tulee vahvasti mieleen illustration now!-tyyppiset kirjat, joissa on pitkälti graafisen alan sekatekijöiden töitä näytillä.

Noora said...

Jaruto: Nii-in, eikö!
Anonyymi: Varmasti vaikuttaa, ainakin se on muokannut makuani paljonkin tähän mitä se nyt on. Olinhan kiinnostunut graafisen alan töistä sitä ennenkin, se oli syy hakeutua alalle. Mutta niin, olen huomannut kiinnostuvani eniten artisteista jotka tekevät lähinnä kuvituskuvia, ja kaiken lisäksi omistan juurikin tuon Illustration Now! -kirjan, josta poimin inspiraatiota aina silloin tällöin. P.s. Osuvaa tähän kirjoitukseen on vielä se, että ostin sen sen takia, että siellä on Jasinskin töitä, kun se oli sopivasti alennuksessa.

Pettry said...

Oho! Kiitos kovin. <3

Noora said...

Pettry: Kiitä vain itseäsi.